Vedonlyönti osa 7 – Voittamisen riemu ja karmeat pettymykset

Vedonlyönti on paitsi teknistä tietoa ja osaamista, myös vahvaa tunnetta. Tunne on mukana jokaisessa vedon asettamisessa jollain tavalla ja pelaajan saama fiilis ottelun lopputuloksesta vaikuttaa aina jonkun verran vetoon. Sen jälkeen, kun veto on laitettu, on loppu pelkkää tunteiden myrskyä. Se tekee vedonlyönnistä juuri niin mahtavaa. Mikään ei ole upeampi tunne pelaamisessa, kun iso rekkaveto, jonka olet laittanut uskoen omiin valintoihisi, osuu täydellisesti. Siinä konkretisoituu koko pelaamisen ydin, kun kokee onnistumisen tunteen ja saa siitä vielä rahaa. Mitä suuremmat voitot ovat kyseessä, sitä suuremmat ovat tunteet. Niin voittaessa, kuin hävitessä. Itse olen pelannut vuosia ja saanut kokea niin voitonriemuisia hetkiä, kuin karvaita tappioita viime sekunneilla. Niiden välimuotona on varmaan keskiarvo, joka on paremman tunteen puolella, koska vedonlyöntiä voi tehdä pitkäkestoisesti tyytyväisenä vain voitollisesti.

Voittoputket ovat harrastuksen parasta antia. Niitä tulee jokaiselle pelaajalle ja silloin, kun se on päällä, tuntuu, että kaikki vedot osuvat koko ajan. Pisin oma voittoputki on ollut kaksi viikkoa jonka aikana voittoja tuli koko ajan ja joka päivä. Sen seurauksena tuli tehtyä parit ulkomaanmatkat ja hankittua kaikkea mukavaa ostosta kotiin. Mistä voittoputki johtuu, sitä ei kukaan varmaan osaa analysoida tarkkaan, koska silloin kaikilla olisi jatkuva voittoputki päällä. Ehkä se johtuu eniten siitä, että vetojen osuessa itseluottamus kasvaa pelikassan mukana ja pelaaja rohkenee laittaa enemmän rekkavetoja, joissa on korkeampia kertoimia, tai sitten vain pelit menevät juuri, niin kuin ennustettiin. Vastakohtana on sitten tappioputki, jolloin mikään ei osu. Tämä on varmaan yleisempää, ainakin siltä tuntuu, koska välillä on aikoja, jolloin todellakaan ei osu mikään veto, tai se yksi peli on aina lapulla väärin. Silloin pitää rauhoittaa pelaamista ja ottaa vaikka hiukan taukoa. Se selkeyttää omaa päätä ja antaa mahdollisuuden tehdä parempia ja rationaalisempia analyyseja peleistä, kun taas jatkaa harrastuksen parissa. Tähän olen kerännyt pari esimerkkiä onnistumisista ja karmeimmista pettymyksistä omassa pelihistoriassa.

Viime hetken lapun sulaminen

Näitä tapahtui alkuaikoina enemmän, kun en ymmärtänyt seiftaamisen, eli vastavedon päälle ja vedonlyöntisivusto, jolla pelasin, ei tarjonnut livepelaamista. Silloin tuli karmeita takaiskuja ja jotkut joukkueet pääsivät ikuiselle mustalle listalleni, enkä pelaa niitä tänä päivänäkään. Karmein esimerkki näistä on rekkalappu, jossa minulla oli 8 peliä. 7 oli jo osunut ja viimeinen peli oli Calgaryn kotipeli NHL:ssä, jossa olin veikannut Calgaryn voittoa kahdella maalilla. Kello oli aamulla 5 ja peliä jäljellä kahdeksan sekuntia. Calgary johti 4-2 ja aloitus omassa päässä. Osuessaan lappu toisi 6000 euroa. Minulla ei ollut mitään tehtävissä muuta, kuin seisoa television ääressä kaikki sormet ja varpaat ristissä. Aloitus tuli ja vastustaja siirteli kiekkoa edes takaisin. Sitten tulee syöttö viivalle ja pakki vetää… Pelikello näyttää 59.59.7, kun Kiprusoff päästää maalin! 0.3 sekuntia ennen pelikelloa ja voitto sulaa käsiin. Siinä meinasi lähteä telkkarit ja tietokoneet ikkunasta pihalle, mutta maltoin mieleni ja ko. joukkue, sekä Kipru pääsivät ikuiselle mustalle listalle minun pelaamisessani. Sai sillä lapulla sentään 700 euroa, mutta eipä se paljoa silloin lohduttanut. Nyt sille voi jo nauraa – se on sitä vedonlyöntiä se 🙂

Pettymyksestä yllättävään onnistumiseen

Tämä lappu tapahtui vuosia myöhemmin ja siinä oli kuuden pelin lappu, josta taas yksi peli oli enää pelaamatta. Lapun arvo osuessa 4500 euroa 20 euron panoksella. Seurasin peliä livetilastoista kahdelta eri sivustolta ja kyseessä oli Chicago Bullsin matsi kotona NBA:ssa. Olin lyönyt peliin over 195 pistettä ja pelikello kävi uhkaavasti loppua kohden. Pisteitä oli jotain 170 ja aikaa alle minuutti. Minä olin jo luovuttanut ja katselin siinä masentuneena, kun peliaika vain väheni. Jostain syystä molemmilla sivustoilla pelikello jäi aikaan 20 sekuntia ennen loppua ja pisteitä vain tuli lisää. Ihmettelin tilannetta ja yritin kaivaa muiltakin sivustoilta, että mitä siellä tapahtuu. Pisteitä tuli ja tuli ja ne menivät lopulta yli 200 kevyesti lapun osuessa. Jostain syystä kaikilla seurantasivustoilla oli viivettä tuloksissa ja ne päivittyivät sinne vasta pelin loppuessa. Silloinkin meinasi lähteä telkkarit ja vermeet ikkunasta pihalle – pelkästä ilosta! Näitä hetkiä on paljon, mutta niiden kertomiseen menisi liikaa aikaa. Käykää jokainen hakemassa omat muistonne ja nauttikaa tästä huikean jännittävästä harrastuksesta.

Ville Vinkkaaja
julkaistu 17 helmikuun, 2016

Koti » Vedonlyönti osa 7 – Voittamisen riemu ja karmeat pettymykset