Vedonlyönti osa 6 – Erikoisvedot, loistavia kohteita ja vaihtelua vetoihin

Erikoisvedot ovat vedonlyönnin kirsikka kakun päällä. Niihin tarvitaan hiukan enemmän tietoa ja taitoa, mutta niillä saa hyviä kertoimia ja joskus helppojakin kohteita kiinni, joilla pystyy nostamaan pelikassaa mukavasti. Yleisimpiä näistä ovat pelaajaerikoiset, joissa veikataan maalintekijöitä, kori-, tai pistemääriä, jaardimääriä jne. Lisäksi löytyy paljon muutakin, kuten seuraavan 10 minuutin aikana tehdyt kulmapotkut, keltaiset kortit, tai vaikka ensimmäisen maalin syntyaika. Näistä pelaaja voi löytää todella hyviä kertoimia ja helppoja kohteita, kun vain on tietoa tulevasta ottelusta ja sen pelaajista. Tietysti mukana on sattuma, jolloin mikään ei ole varmaa, mutta on kohteita, joihin on helppo laitaa isojakin panostuksia, koska todennäköisyys osumalle on niin suuri. Käyn tässä muutamia esimerkkejä erikoisvedoista ja niitä voi käyttää vain suuntaa antavina vinkkeinä siitä, mitä kannattaa ehkä etsiä. Moni pelaaja saattaa erikoistua näihin vetoihin ja niiden avulla pystyy tekemään todella hyvää tulosta pitkällä aikavälillä omassa pelaamisessaan.

Yleisimpiä vetoesimerkkejä

Tässä muutamia itselleni hyvin sopineita erikoisvetoja, joilla olen saanut loistavia tuloksia ja osumia aikaan:

Goalscorer ja score multiple goals: Tässä veikataan ottelussa maalin tekevää pelaajaa, joko ensimmäinen maali, viimeinen maali, tai yleensä maali ottelussa. Veikata voi myös kahden maalin tekijä, hattutempun tekijää jne. Hyvinä esimerkkeinä tässä on mm. Lionel Messi ja Ronaldo viime kaudella, kun kumpikin takoi koko ajan häkkejä, yleensä useamman/peli. Tällä kaudella luottopelaajana on ollut Zlatan Ibrahimovitz, varsinkin maajoukkuepeleissä, koska jos joku tekee Ruotsille maalin, se on Zlatan – joka kerta. Monia muitakin pelaajia löytyy sarjoista, mutta nämä ovat olleet ehkä selkein osumia tuottanut ryhmä itselleni. Osumaprosentti näissä vedoissa on ollut varmaan yli 90, joten hukkaan eivät rahat ole näissä vedoissa menneet. Nyt pitää jokaisen muistaa, että tämä on historiaa ja kannattaa aina tarkastaa viime aikaiset tilastot ja tulevan pelin voimasuhteet, ennen kuin näihin kavereihin rahoja laittaa. Muodostakaa itse oma käsityksenne kohteesta, älkääkä sokeasti uskoko toisten sanomisiin. Niitä voi käyttää vain vahvistamaan omaa näkemystä.

Both teams to score and over 2,5 goals: Kuten tuossa sanotaan, niin kumikin joukkue tekee maalin ja ottelussa tulee ainakin kolme maalia. Tästä saa hyvän kertoimen, yleensä yli kaksi ja tasaisissa peleissä, joissa molemmat joukkueet ovat hyökkääviä, on tämä erittäin hyvä vetokohde.

Cards over/under: Ottelussa annettujen varoitusten/punaisten korttien määrä. Tämä on hyvä kohde, kun kyseessä on tiukka ottelu, jossa tunteet käyvät kovilla kierroksilla. Erityisesti Espanjan La Ligassa tulee paljon kortteja ja joskus löytyy hyviä kohteita alhaisella korttimäärällä ja hyvällä kertoimella.

Corners over/under: Tämä on myös oikein mukava vetokohde, mutta vaati hiukan perehtymistä tilastoihin ja joukkueiden hyökkäyspelaamisen aktiivisuuteen. Kulmia yleensä tulee aktiivisessa pelissä paljon ja niiden veikkaaminen on välillä helpompaa, kuin maalien. Veikata voi myös kulmamäärää esim. ensimmäisen 10 minuutin aikana, joka on oikein hyvä kohde, kun toinen joukkue lähtee pelaamaan täysillä heti alusta, vaikka sarjatilanteesta johtuen.

Tässä oli nyt vain pintaraapaisu kaikesta erikoisvetojen tarjonnasta, mitä markkinoilta löytyy ja nämä ovat olleet itselleni helpoimpia ja osuneet myös hyvin. Kannattaa aina kokeilla vähän uutta ja enemmän kyse on siitä, että perehtyy huolella kohteisiin ja kenties löytää sattumalta vedon, joka tuntuu todella hyvältä. Seuraavaksi aletaan tutkimaan tarjottuja kertoimia ja sen jälkeen tehdään päätöksiä. Itse tarkistan kertoimen aina heti aluksi, kun hyvä kohde löytyy, ennen kuin alan siihen sen enempää perehtymään. Huonoon kertoimeen ei kannata tuhlata aikaa, vaan siirtyä seuraavaan. Vedonlyönti on parhaimmillaan taidetta, jonka luominen on tuskainen prosessi. Onnistuessaan se palkitsee kuitenkin ruhtinaallisesti tekijänsä.

Ville Vinkkaaja
julkaistu 16 helmikuun, 2016

Koti » Vedonlyönti osa 6 – Erikoisvedot, loistavia kohteita ja vaihtelua vetoihin