Vedonlyönti osa 3 – Rekkaveto: Suuri voitto, vai turha riski?

Vedonlyönti houkuttelee ihmisiä ja varsinkin paljon mediassa esillä olevat jättivoitot, jossa pelaaja on saanut kymmeniä tuhansia euroa muutaman euron panoksella, saavat pelaajat silmät kiiluen rakentamaan toinen toistaan suurempia vetolappuja, jossa on mukana jopa 15 eri peliä. Tällaista usean pelin sisällään pitävää vetolappua kutsutaan vedonlyöntipiireissä rekaksi ja toki sen kokonaiskerroin tekee siitä houkuttelevan. Kerroin voi olla tuhansia, jopa kymmeniä tuhansia, jolloin pienelläkin panoksella voitot ovat huikeita. Tässä on kuitenkin todellinen miinan paikka, johon suurin osa vedonlyöjistä lankeaa. Etsitään tuntikausia hyviä kertoimia ja löydetään niitä vaikka 8 kpl. Sitten ne kaikki laitetaan samalle lapulle ja jokaisen vedon on osuttava, että lappu voittaa. Nyt mennään jo tuurin puolelle, koska mitä suurempi pelimäärä yhdellä lapulla on, kasvaa sattuman osuus liian suureksi ja riittää, kun yksi kahdeksasta menee väärin, niin rahat menivät hukkaan.

Harrastelijalle ja pienillä panoksilla pelaavalle rekat ovat toki hauska huvi ja kyllähän ne joskus osuvat, jolloin voi saada ihan mukavan potin itselleen pikkurahalla. Varsinaisen pitkäjänteisen vedonlyönnin kanssa rekoilla ei ole mitään tekemistä. Ne ovat lähinnä hupilappuja, joissa kokeillaan, jos kaikki sattuisivat osumaan tällä kertaa. Vakavasti pelaavat vedonlyöjät harrastavat singlevetoja, jossa lyödään vain yhtä peliä, tai sitten tuplia, jolloin lapulla on kaksi eri vetoa. Joskus he saattavat innostua ja lyödä triploja, mutta voitollinen pelaaminen tulee singleistä ja siihen tarvitaan isompi pelikassa, koska vedot ovat rahallisesti suurempia.

Aina se yksi väärin

Tämän tietää jokainen, joka on edes kokeillut rekkavetoja jonkun verran. Mikään ei syö miestä niin paljon kuin 10 pelin rekassa on 9 jo oikein ja se viimeinen hemmetin peli menee väärin. Siinä valuvat voittorahat silmissä kankkulan kaivoon ja pelaaja miettii, että miksi tuo peli piti ottaa mukaan. Voin luvata, että jos harrastat rekkavetoja, niin se yksi on lähes aina väärin joka lapulla. Jos tietäisi aina sen yhden pelin, joka menee pieleen, niin olisin rikas mies 🙂 Juuri tästä syystä rekkaan ei kannata panostaa, kuin murto-osa päivän pelikassasta. Jos sinulla on valittuna hyviä pelejä kovilla kertoimilla, niin tee noista 10 pelistä single- ja tuplavetoja useampia. Näin saat melko helposti vähintään päivän panostuksesi takaisin ja jäät kenties voitolle, vaikka kaikki pelit eivät osuisi.

Kaikesta varoittelusta huolimatta, suosittelen aina kokeilemaan pikkupanoksilla rekkoja, koska niiden osuessa voi potti olla todella iso. Ne antavat myös oman jännityksensä, kun pelejä seuratessa alkaa huomaamaan, että tämä tekemäni rekkahan alkaa osumaan ja jännitys tiivistyy viimeiseen peliin aivan omiin sfääreihin. Rekkoja pelatessa voi hiukan varautua siihen viimeiseen peliin, jos lapun on rakentanut hyvin. Paras vaihtoehto on, että rekan viimeinen peli alkaa vasta, kun kaikki muut ovat päättyneet ja silloin pelaajalla on mahdollisuus seiftata, eli varmistaa voitto. Tällöin pelaaja voi lyödä viimeiseen otteluun vastakkaisen vedon siten, että sen osuessa pelaaja voittaa joka tapauksessa jotain. Tässä on vain tärkeää, että se viimeinen peli on rekassa mahdollisimman pienellä kertoimella suosikille, tai vaikka alhaiselle maalimäärälle, jolloin vastavedolle saa korkean kertoimen. Seiftauksessa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä aina se ei kannata. Jos kyseessä on kuitenkin lappu, jolla olisi tulossa vaikka 30 euron panoksella 5000 euroa ja vastavedolla saisi 1000 euron panoksella 2000 euroa takaisin, on tämä jo kannattavaa. Tietysti pelikassaa pitää olla, että vedon voi tehdä. Tutki pelejä, sekä kertoimia ja kokeile ihmeessä pikku panoksilla rekkavetoja, koska niillä voi saada huikeita voittoja. Tämän artikkelin tarkoitus oli vain hiukan varoitella, että ne eivät todellakaan osu kovin usein. Tsemppiä vetoihin ja rekkoja vetämään maltilla!

Ville Vinkkaaja
julkaistu 10 helmikuun, 2016

Koti » Vedonlyönti osa 3 – Rekkaveto: Suuri voitto, vai turha riski?