Muistatko nämä 8 legendaarista uhkapeli-teemalla varustettua kappaletta?

Musiikki on kuulunut osaksi ihmiset elämää tuhansien vuosien ajan – aivan kuten uhkapelaaminenkin. Uhkapelaaminen on kiehtova aihe, jonka ansiosta useat lauluntekijät ovat valinneet sen omaksi aiheeksi. Kaikki kappaleet eivät suoranaisesti liity nettikasinoihin tai rahapelaamiseen, sillä uhkapelaamisen voi käsittää monella eri tavalla. Joillekin se on vain rahapelaamista, joillekin elämässä tehdyt valinnat ovat uhkapelaamista. 

VillenVinkin on koonnut kahdeksan kappaletta, jotka liittyvät jollakin tapaa uhkapelaamiseen ja pelialaan. Mikäli et syystä tai toisesta ole kuullut kaikkia näitä kappaleita, eikun nokka kohti Spotifyta tai Youtubea. Mukana on hieman tuntemattomampia kappaleita, huippuleffojen tunnareita, tunteikasta erobiisiä sekä Grammy-palkinnon voittanut nykyaikainen pop-kappale. Tunnistatko kaikki kahdeksan kappaletta?

1. Poker Face – Lady Gaga

“Poker Face” on yhdysvaltalaisen poplaulajan Lady Gagan toinen single. Kappale on hänen esikoisalbumiltaan The Fame. RedOnen tuottama kappale julkaistiin ensimmäisenä Australiassa, 29.9.2008. Single oli Spotifyn kolmanneksi soitetuin kappale vuonna 2009, ja se voitti muun muassa Grammy-palkinnon vuonna 2010. Kappale on nykyaikaista poppia, joka soi edelleenkin kotimaisilla radiokanavilla.

2. Love Is a Losing Game – Amy Winehouse

”Love Is a Losing Game” on englantilaisen laulajan ja lauluntekijän Amy Winehousen toiselta studioalbumilta Back to Black (2006). Kyseessä on viimeisin single, jonka Winehouse ehti tehdä ennen kuolemaansa. Kappale julkaistiin ensimmäisenä Iso-Britanniassa 10.12.2007. Kappale lisättiin BBC Radio 1:n soittolistaan ​​7.11.2007.

3. Ace of Spades – Motörhead

“Ace of Spades” on brittiläisen metalliyhtyeen Motörheadin julkaisema kappale vuodelta 1980. Kappale on yhtiön neljänneltä studioalbumilta, jonka mukaan albumi myös lopulta nimettiin. Levyn nimikkokappaleesta tuli suuri menestys, ja se on edelleen Motörheadin tunnetuimpia ja suosituimpia kappaleita – kyseessä on ajaton klassikkokappale. 

4. Viva Las Vegas – Elvis Presley

”Viva Las Vegas” on yhdysvaltalaisen laulajan Elvis Presleyn kappale vuodelta 1964. Se valmistettiin Viva Las Vegas! -elokuvaa varten. Elokuvan miespääosassa näytteli juurikin Presley, ja naispääosaa esitti Ann-Margret. Jokainen on varmasti kuullut tämän legendaarisen kappaleen – se suorastaan huokuu varaamaan lentoliput Las Vegasiin!

5. Gambler – Madonna

”Gambler” on amerikkalaisen laulajan Madonnan kappale vuodelta 1985. Kappale on tehty elokuvaa Vision Quest varten. Madonna kirjoitti kappaleen itse, ja sen tuottamisesta vastasi John ”Jellybean” Benitez. Kappaleen musiikkivideo on tehty elokuvan pohjalta. Kappale on sekoitus poppia, dancea sekä jopa rockia. 

6. Easy Money – Billy Joel

“Easy Money” on yhdysvaltalaisen laulajan, lauluntekijän ja pianistin Billy Joelin kappale vuodelta 1983. Kappale pohjautuu samannimiseen elokuvaan, johon Joel pyydettiin tekemään tunnusmusiikki – ja näin tapahtui. Kappale kirjoitettiin elokuvan päähenkilön, eli epätoivoisen uhkapelurin pohjalta. 

7. The Winner Takes It All – ABBA

“The Winner Takes It All” on ruotsalaisen ABBA-yhtyeen kappale vuodelta 1980. Kappale on yhdistelmä poppia ja balladia, sen kertoessa avioerosta. Toisaalta kyse on myös uhkapelaamisesta, jossa voi voittaa tai hävitä. Kappale on ensimmäinen single albumilta Super Trouper. 

8. Gambler – Whitesnake

“Gambler” on brittiläisen rockyhtyeen Whitesnaken kappale vuodelta 1984. Kappale on yhtyeen seitsemänneltä Slide It In -studioalbumilta. Gambler on albumin ensimmäinen kappale, ja se nimensä mukaisesti viittaa elämän uhkapelaamiseen. Genre on oikeaa rockia, kuten 80 -luvulla oli tapana vielä tehdä.

Ville Vinkkaaja
julkaistu 21 kesäkuun, 2021

Koti » Muistatko nämä 8 legendaarista uhkapeli-teemalla varustettua kappaletta?