Kuinka voittaa lotossa – onko kaikki kiinni pelkästään onnesta?

Yksi maailman yleisimmin esitetty kysymys on, että kuinka voittaa lotossa. Voimme sanoa tähän heti alkuun, että emme tiedä vastausta. Jos tietäisimme, voittaisimme miljoonia euroja joka ikinen kuukausi. Lähtökohtana on, että lotto on puhdas onnenpeli. Siitä voittaminen perustuu matemaattiseen todennäköisyyteen. 

Veikkauksen Loton päävoiton todennäköisyys on 1:18 miljoonaan. Meidän mielestämme tärkein kysymys on, voiko tuota lukua parantaa pelaajan kannalta. Käymme tässä artikkelissa lävitse suomalaisia lottovoittajia, sekä yhdysvaltalaista miestä nimeltä Richard Lustig. Kuka tuo mystinen Richard on? Se selviää aivan tuota pikaa.

Miten Veikkauksen Lottoa pelataan?

Lotto on ikivanha onnenpeli, eikä se ole edes suomalainen keksintö. Peli on kehitetty Italiassa satoja vuosia sitten. Suomessa lottoaminen aloitettiin vuonna 1970, ja seuraavana vuonna televisioitiin ensimmäinen lottoarvonta.

Veikkauksen Lotossa käytetään numeroita 1-40, joista tulee valita seitsemän (7) numeroa. Vielä vuoteen 1980 asti lottovoiton sain kuudella numerolla. Nykyään lotossa on myös yksi lisänumero sekä yksi “plusnumero”. 

Plussa korvasi perinteisen tuplauksen, eli nykyään sen avulla voidaan kaksinkertaistaa kaikki voitot – paitsi päävoitto. Jos lottokupongissa ei ole voittoa, mutta plusnumero on oikein, voittaa pelaaja viisi (5) euroa. Kotimaisen loton palautusprosentti on 41,1%.

Suomessa lottoarvonnat televisioidaan MTV3:lla, klo. 22.10 alkaen lauantaina. Loton peliaika päättyy aina lauantaina klo. 21.45. 

Richard Lustig voitti lotossa seitsemän (7) kertaa näillä vinkeillä!

Richard Lustig on yhdysvaltalainen mies, joka on ollut otsikoissa lottovoittojen ansiosta. Mies voitti valtion tarjoamien pelien päävoiton peräti seitsemän (7) kertaa. Voitot sijoittuivat vuosien 1993-2010 välille. Suurin yksittäinen päävoitto oli $842 152,91, ja se on peräisin vuodelta 2002. Yhteensä Lustig voitti reilusti yli miljoona dollaria.

Richard Lustigin vinkit lottopeleistä voittamiseen:

  1. Älä käytä numeroiden pika-arvontaa, vaan valitse ne itse.
  2. Valitse numerot koko lottokupongin leveydeltä. 
  3. Yritä välttää peräkkäisiä numeroita.
  4. Luota itseesi ja ns. “mututuntumaan”. 
  5. Valitse omat numerot ja pysy niissä.

Onko kyseessä vain maailman onnekkain ihminen, vai voiko Lotosta tai muista onnenpeleistä voittaa tietyn strategian avulla? Sitä emme tiedä, kuinka paljon rahaa Lustig on näihin rahapeleihin käyttänyt – todennäköisesti todella paljon.

Korostamme vielä, että miehen “ohjeilla” et tule voittamaan seuraavassa lottoarvonnassa – ainakaan todennäköisesti. Se on eri asia, paraneeko voiton todennäköisyydet, ja kuinka paljon. Todennäköisesti kyse on puhtaasta onnesta. Jos lottoa tai muita onnenpelejä pystyisi manipuloimaan, kyllä ne porsaanreiät suljetaan hyvinkin nopeasti.

Jos aihe kiinnostaa tarkemmin, on mies kirjoittanut kirjan “Learn How To Increase Your Chances of Winning the Lottery”.

Miten suomalaiset yleensä lottoavat?

Suomalaisten eniten käytetty rivi on 3, 9, 15, 21, 27, 33, 39. Nämä numerot löytyvät kupongin kolmannelta pystyrivillä. Toiseksi suosituin rivi on 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7. Tämä on suoraan sanottuna outoa, sillä tiettävästi näillä riveillä ei ole 50 vuoden aikana saatu yhtään täysosumaa.

Toinen suomalaisten suosima tapa on syntymäpäivät. Tämän ongelma on siinä, että kuukaudet ja päivät jättävät numerot 30-40 yleensä huomioimatta. Useat oman elämänsä “lottogurut” ovat todenneet, ettei tätä strategiaa tulisi käyttää.

Kun verrataan suomalaisten suosimia rivejä Richard Lustigin strategiaan, on huomattavissa suuriakin eroja. Suomalaiset käyttävät peräkkäisiä numeroita, Lustig ei. Suomalaiset valitsevat systemaattisesti numeroita, Lustig ei. Suomalaiset suosivat koneen arpomia numeroita, Lustig ei.

Mutta toisaalta, yli 3500 suomalaista on voittanut lotossa. Onko millään edellä mainituilla asioilla oikeasti mitään merkitystä? No, tuskinpa. 

Veikkauksen Lotto on tehnyt yli 3500 suomalaisesta miljonäärin

Suurin osa ihmisistä sanoo, ettei lotosta voi voittaa. No, tämä väittämä on yksinkertaisesti virheellinen. Pelkästään Veikkauksen tarjoama Lotto on tehnyt yli 3500 suomalaisesta miljonäärin, viimeisen 50 vuoden aikana. Tämä puhuu sen puolesta, että Suomeen saadaan vuosittain vähintäänkin 70 uutta miljonääriä. Tilastot kertovat tämän asian yksiselitteisesti.

Pelkästään markka-aikana Lotto teki yli 900 suomalaisesta miljonäärin. Toki summat olivat tuohon aikaan paljon pienempiä, mitä 2010-luvulla on. Ensimmäinen Veikkauksen Lotosta jakoon laitettu potti oli 343 825 markkaa vuonna 1971. Aivan ensimmäiset jakoon laitetut potit eivät yltäneet miljooniin markkinoihin, mutta aika pian sekin tapahtui. 

Yhteensä jakoon on laitettu yli 2 miljardia euroa. Suurin osa lottovoittajista on Helsingistä, ja sinne on mennyt yhteensä 320 miljoonan euron edestä voittoja. Toisena on Tampere 96 miljoonalla eurolla, ja kolmantena Turku 61 miljoonalla.

Painotamme vielä, että Lotosta voi voittaa miljoonia. Keskimäärin joka kuukausi yksi suomalainen voittaa pelin päävoiton. Mutta, lottovoiton todennäköisyys on olemattoman pieni. Sen todennäköisyys on 1: 18 miljoonaan. 

Et todennäköisesti tule koskaan päävoittoa saamaan, mutta se on faktojen nojalla oikeasti MAHDOLLISTA.

Ville Vinkkaaja
julkaistu 12 lokakuun, 2021

Koti » Kuinka voittaa lotossa – onko kaikki kiinni pelkästään onnesta?