Kolikkopelit suuntaavat katseensa tulevaan F1 kauteen!

Formulakausi käynnistyy jälleen maaliskuun 20. päivä ja sen kunniaksi Kolikkopelit.com järjestää huikean kilpailun, jossa on palkintona matka kahdelle Barcelonaan, Espanjan osakilpailuun. Nyt on kaikille formulafaneille jännitettävää, koska tämä on aivan ehdoton moottoriurheilun ystävien turnaus. Kasino järjestää turnauksen 25.-27.3.2016 välisenä aikana ja mukaan pääsee tallettamalla 10 € koodilla FORMULA. Turnauksen tarkempi sisältö ja säännöt tullaan julkaisemaan aivan näillä hetkillä ja seuraamme tilannetta aktiivisesti. Joka tapauksessa tämä on kevään kovin kilpailu formulafaneille ja meitähän riittää Suomessa. Miten kausi lähtee käyntiin Räikkösellä ja Ferrarilla? Onko Bottaksen tiimin iskukyky parantunut viime vuodesta? Vieläkö Hamilton ja Rosberg dominoivat sarjaa? Kysymyksiä on paljon ja niihin vastauksia saadaan aivan pian, kun kausi starttaa Australiassa tässä kuussa. Katsotaan hieman, miltä kausi, sekä tietysti luvassa oleva palkintomatka Barcelonan osakilpailuun näyttää.

 

Formula 1 -kausi 2016

 

Tällä kaudella ajetaan todella suuri määrä osakilpailuja. Peräti 21 kpl formulaviikonloppuja on luvassa ja uusia ratoja, sekä vanhoja tuttuja palaa kaudelle mukaan. Legendaarinen Hockenheimin Grand Prix palaa taas vuoden tauon jälkeen ohjelmaan, joten vauhdikas viikonloppu on luvassa myös siellä tänä vuonna. Mielenkiintoinen on myös uusi tulokas, Bakun Grand Prix, joka järjestetään Adzerbaidzanissa, keskellä kaupunkia muurien ja vanhojen kivirakennusten välissä mutkittelevalla katuradalla. Siitä tulee varmasti huikea osakilpailu, kun vaara on läsnä koko ajan kapealla radalla, jota reunustavat kiviset seinät ja muurit. Kaudesta tulee varmasti jännittävä ja toivottavasti aiempaa tasaisempi. Ainakin alkukevään testit ovat osoittaneet Ferrarin iskukyvyn olevan kohdallaan, joten Räikkösellä pitäisi olla mahdollisuuksia voittoihin aiempia vuosia enemmän. Toki tallikaveri Vettel on aina paha vastus, mutta luotamme Kimiin. Muutoksia aika-ajoihin on myös hiukan tehty ja kolmessa aika-ajossa tulee mukaan pudotuskilpailu, jossa 7, 6, ja 5 minuutin jälkeen putoaa hitain kuljettaja pois ja sen jälkeen aina puolentoista minuutin välein seuraava. Näin jatketaan Q1:n kohdalla 15 parhaaseen, Q2:n kohdalla 8 parhaaseen ja lopulta Q3:n kohdalla jäljelle jää kaksi kuljettajaa, jotka kilpailevat paalupaikasta. Tämä vaikuttaa todella mielenkiintoiselta muutokselta ja se tuo varmasti aika-ajoihin huikeita jännitysnäytelmiä, kun kuljettajia putoaa tasaiseen tahtiin pois. Ensimmäinen GP varmasti antaa heti hyvän näytteen tämän mallin toimivuudesta. Kausi on aiempaa pidempi, joten toivotaan, että jännitys maailmanmestarista säilyy aivan viimeiseen osakilpailuun saakka.

 

  • Kilpailukalenteri 2016

 

20.3. Melbourne, Australia

3.4. Bahrain, Bahrain

17.4. Shanghai, Kiina

1.5. Sochi, Venäjä

15.5. Barcelona, Espanja

29.5. Monte Carlo, Monaco

12.6. Montreal, Kanada

19.6. Baku, Azerbaidzan

3.7. Spielberg, Itävalta

10.7. Silverstone, Iso-Britannia

24.7. Budapest, Unkari

31.7. Hockenheim, Saksa

28.8. Spa-Francorchamps, Belgia

4.9. Monza, Italia

18.9. Singapore

2.10. Sepang, Malesia

9.10. Suzuka, Japani

23.10. Austin, USA

30.10. Mexico City, Meksiko

13.11 Sao Paulo, Brasilia

27.11. Abu Dhabi, UAE

 

Barcelonan Grand Prix

 

Formula ykkösissä on Barcelonan lähellä olevalla Circuit De Catalunyan radalla ajettu jo vuodesta 1951. Suomalaisvoittajia radalla on ollut Mika Häkkinen kolme kertaa ja Kimi Räikkönen kahdesti. Saadaanko tänä vuonna taas siniristilippu korkeimpaan salkoon, sen näkee paikan päällä joku Kolikkopelit.comin pelaaja ystävänsä kanssa. Rata on 4 665 m pitkä ja se ajetaan ympäri 66 kertaa. Viime vuoden voittaja oli Nico Rosberg, joka voitaneen laskea myös suomalaisvoittajaksi, vaikka hän Saksan lipun alla kilpaileekin. Tänä vuonna Barcelonan auringossa on varmasti tiedossa huikea jännitysnäytelmä ja espanjalaisten formulafanien seurassa varmasti jokainen viihtyy. Maan suurin toivo osakilpailussa on tietysti Fernando Alonso, jota espanjalaiset kannattavat kiihkeästi. Lähdetään mukaan laittamaan suomalaisväriä tuonne Espanjan aurinkoon ja kannustetaan Räikkönen, tai Bottas voittoon. Myös Nico kelpaa meille puoliksi suomalaisena. Pääasia, että joku herroista vie voiton. Voittajalle kustannetaan lennot, majoitus, sekä liput osakilpailuun. Barcelona on myös aivan loistava matkakohde, jossa riittää ihmettelemistä formula ykkösten ulkopuolellakin. Kannattaa käydä tutustumassa vaikka FC Barcelonan jalkapallostadioniin Camp Nouhun, jossa Katalonian ylpeys pelaa kotipelinsä. Toukokuussa Espanjassa on lämmintä ja tapakset, sekä sangriaa on tarjolla joka paikassa. Nyt äkkiä suunta kohti Espanjaa ja se järjestyy helposti ottamalla osaa turnaukseen, jonka järjestää Kolikkopelit.com.

Ville Vinkkaaja
julkaistu 6 maaliskuun, 2016

Koti » Kolikkopelit suuntaavat katseensa tulevaan F1 kauteen!