Klassikkopelit uusissa kuorissa – Fire Jokeri on saanut tyttöystävän, Ice Jokerin!

Suomalaisten suosimat slotit ovat olleet pinnalla jo toistakymmentä vuotta, ja osa peleistä on tullut jäädäkseen. Useat pelintarjoajat ovat ajan saatossa julkaisseet uudistettuja versioita klassikkopeleistä, jotta pelaajien mielenkiinto pysyisi yllä. Viime vuonna esimerkiksi NetEnt julkaisi uudet versiot Gonzo’s Quest ja Twin Spin -kolikkopeleistä, jolloin vastaanotto oli erinomainen.

Viimeisen kuukauden sisällä myös Pragmatic Play sekä Play’N Go ovat lähteneet mukaan uudistamaan klassikkopelejään. Käymme tässä artikkelissa läpi kaksi uutuuspeliä, jotka ovat Fire Joker Freeze sekä Buffalo King Megaways. Nostamme lopussa esille myös muutaman muun uuden slotin, jotka voivat nousta suomalaisten suureen suosioon.

Fire Joker Freeze – Suuremmat kertoimet kuin ennen

Kun puhutaan klassikkopeleistä, on Play’N Go:n valmistama Fire Joker ensimmäisenä kaikkien mielessä. Kyseessä on suomalaisten rakastama kolikkopeli, joka ihastuttaa yksinkertaisuudellaan – pelissä on ainoastaan 5-voittolinjaa, ja 1000 x maksimivoitto.

Legendaarinen Fire Joker on saanut päivitetyn version – Fire Joker Freezen. Nyt pelissä seikkailee sekä mies-, että naisjokeri. Uudistetun pelin suurin muutos on kahdessa Wild-symbolissa yhden sijaan, sekä kerroinpyörän suuremmissa kertoimissa. 

Bonuspeli alkaa samalla tavalla, kuin alkuperäisessä versiossa – yritä saada ruutu täyteen yhtä ja samaa symbolia. Kerroinpyörässä on kuitenkin mahdollisuus saada jopa 20x kerroin voitolle, kun aikaisemmin 10x oli maksimi. Voittopotentiaali on kuitenkin sama 1000 x panos, koska symbolit maksavat Fire Joker Freezessä hieman vähemmän.

Vaikka panokset, maksimivoitto ja symbolit ovat kutakuinkin samat, on uudessa versiossa huomattavasti enemmän jännitettävää. Yleensä klassikkopelien “kakkosversiot” ovat aina keskinkertaisia, mutta nyt Play’N Go on tehnyt hienoa työtä!

Pelin perustiedot:

 • Julkaisupäivä: 22.4.2021
 • RTP: 96,18%
 • Voittopotentiaali: 1000x
 • Maksimivoitto: 100 000€
 • Volatiliteetti: Keskitaso

Buffalo King Megaways – Yli 200 000 erilaista tapaa voittaa

Buffalo King on legendaarinen kolikkopeli, joka nousi suomalaisten suosioon sen korkean voittopotentiaalin takia – maksimivoitto jopa 97 750 x panos. Nyt Pragmatic Play on julkaissut pelistä uudistetun Megaways -version, joka sisältää omaperäisen bonustoiminnon. Tai no, bonuspeli on lähes kopio samaisen peliyhtiön toisesta slotista, Gates of Olympuksesta.

Buffalo King Megaways -pelin bonustoiminto alkaa vähintään neljällä (4) Scatterilla, eli tässä tapauksessa kolikoilla. Kertoimella varustetut Wild-symbolit osuvat satunnaisesti peliruudulle, ja kertovat mahdollisen voiton. Kertoimet kertovat aina toisensa, eli 5x ja 3x wildit tarkoittavat voitolle 15x kerrointa. Kannattaa kuitenkin huomioida, ettei kyseessä ole “Sticky Wildejä”, eli jokaisella pyöräytyksellä tulee myös olla voittava yhdistelmä.

Alkuperäisessä ja uudistetussa versiossa samaa on symbolit, sekä musiikki. Muilta osin puhutaankin täysin erilaisista peleistä, mikä on hyvä asia – uudempi versio on tässä tapauksessa jopa parempi, vaikka se on tietysti makuasia.

Pelin perustiedot:

 • Julkaisupäivä: 29.4.2021
 • RTP: 96,52%
 • Voittolinjat: 200 704
 • Voittopotentiaali: 5000x
 • Maksimivoitto: 500 000€
 • Volatiliteetti: Korkea

Muita mielenkiintoisia uutuuspelejä

Uusia slotteja on julkaistu vuoden 2021 puolella kymmeniä, jopa satoja. Suurimmat pelintarjoajat ovat olleet kaikista ahkerimpia, eli Nolimit City, ELK Studios ja Pragmatic Play toimivat kapellimestareina uusien pelien tuotannossa. Alla on lueteltuna kolme uutuuspeliä, jotka omaavat paljon potentiaalia nousta suomalaisten suureen suosioon:

 • Nitropolis 2: ELK Studiosin uusin luomus jatkaa siitä, mihin Nitropolis aikoinaan jäi. Uudistetussa pelissä on samanlaiset symbolit ja voittomekaniikka kuin ensimmäisessä versiossa, mutta lisänä on peliruudukon yläpuolella olevat erikoistoiminnot. Jokaisella pyöräytyksellä on mahdollista saada esimerkiksi kaksisuuntaiset voitonmaksut, ylimääräinen bonus-symboli ja enemmän voittolinjoja. Pelin maksimivoitto on 10 000 x panos.
 • El Paso Gunfight xNudge: Kuten pelin nimen loppuosasta voi päätellä, on kyseessä Nolimit Cityn uusin luomus. Juuri julkaistussa slotissa käytetään yhtiön peleistä tuttua xNudge -mekaniikkaa, eli pelissä on koko kelan suuruiseksi kasvavia wildejä. El Pason voittopotentiaali on huima, peräti 44 440 x panos.
 • Hot Fiesta: Kyseinen slotti on yksi Pragmatic Playn uusista luomuksista. Pelin hienous tulee bonustoiminnosta, jossa on liikkuvat Sticky Wildit. Wildeissä on satunnaiset kertoimet 2x ja 5x väliltä – jos saat viisi 5x wildiä samaan linjaan, on pelin 5000 x panos maksimivoitto sinun. Kyseessä on viihdyttävä ja erikoinen slotti, joka ehdottomasti kannattaa laittaa kokeiluun.
Ville Vinkkaaja
julkaistu 7 toukokuun, 2021

Koti » Klassikkopelit uusissa kuorissa – Fire Jokeri on saanut tyttöystävän, Ice Jokerin!