eSports vedonlyönti – yleistyy myös Suomessa

Elektroninen urheilu eli eSports tai kilpapelaaminen on maailmanlaajuisesti yksi nopeimmin kasvavista urheilulajeista. Kyseessä on videopelien ammattimainen kilpapelaaminen liigoissa ja ympäri maailmaa järjestettävissä turnauksissa.

eSports on monella tapaa rinnastettavissa mihin tahansa muuhun urheilulajiin. Sen pelaajat kilpailevat talleissa, jotka huolehtivat pelaajien laitteistosta ja maksavat ansioituneille pelaajille kunnon palkkaa.

Lajin syntymaassa Etelä-Koreassa menestyneimmät pelaajat ovat kuin rock-tähtiä faniyhteisöineen ja miljoonaomaisuuksineen. Huikeassa nosteessa oleva laji on hiipimässä myös vedonlyöntiin – yhä useammat suuret vedonlyöntitoimistot tarjoavat kertoimia eSports-turnauksiin ja liigoihin.

Suomessa lajia on harrastanut vain kourallinen, mutta kiinnostus on ollut todella huikea. Ensikesänä järjestetäänkin eSportsin SM-kilpailut Suomessa ja viimeisten tietojemme mukaan osanottaja määrä on huikea. Tämä tuo mukanaan myös sen, että vedonlyönti yleistyy myös kotimaassamme.
Jos et ole vielä kokeillut eSports-vedonlyöntiä, suosittelemme lämpimästi tutustumaan lajiin osoitteessa eUrheilu.org

Ville Vinkkaaja
julkaistu 11 huhtikuun, 2016

Koti » eSports vedonlyönti – yleistyy myös Suomessa